Arbeidsovereenkomsten checker

Is er sprake van een arbeidsovereenkomst?

Met deze tool kunt u een check uitvoeren of er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Daarmee geven wij op een leuke wijze inzicht in uw huidige situatie.

Werknemers of zelfstandigen

Meestal is het duidelijk of u wel of geen arbeidsovereenkomst heeft. De naam die er aan wordt gegeven is niet doorslaggevend, uit de feitelijke uitvoer van de overeenkomst (van opdracht) blijkt of er wel of geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Voor een werknemer is het van belang om te weten of er sprake is van een arbeidsovereenkomst als u een beroep wilt doen op de arbeidswetgeving, waar het ontslagrecht als belangrijkste onderdeel onder valt.

Werkgevers of opdrachtgevers

Voor een opdrachtgever is het van belang om te weten of er, ondanks alle voorzorgsmaatregelen om geen arbeidsovereenkomst aan te gaan, toch sprake is van een arbeidsovereenkomst. Zo kan er onder andere niet makkelijk afscheid worden genomen van personen die de opdrachten of werkzaamheden niet naar wens uitvoeren. Net zo belangrijk is de afdracht van premies en belastingen; een werkgever dient immers premies en belastingen af te dragen. Indien er sprake blijkt te zijn van een arbeidsovereenkomst zonder de afdracht van premies en belastingen kan dat resulteren in een boete.

[os-widget path="/ciber/arbeidsrecht" of="ciber" comments="false"]

Reactie achterlaten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *