BPOC2020

'Onderzoek' Corona maatregelen

De BPOC2020 verricht onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen in het kader van het Coronavirus. De afkorting BPOC staat voor 'Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie'. Een zelfbenoemde commissie die op eigen houtje een onderzoek verricht. Het heeft niks te maken met een èchte parlementaire onderzoekscommissie. Aan deze commissie heb ik verzocht om een lijst te verstrekken van particulieren en bedrijven waarvan de BPOC2020 donaties heeft ontvangen, om zodoende te kunnen vaststellen of het onderzoek onafhankelijk is.

Nog dezelfde dag nam Pieter Kuit telefonisch contact met mij op om te vragen naar het doel van de opgevraagde lijst met donateurs. Pieter Kuit is de voorzitter van de particuliere commissie, hij heeft theologie gestudeerd (godsleer). Alhoewel het bij een opvraag van een lijst met donateurs niet verplicht is om het doel daarvan op te geven, heb ik aangegeven dat ik de opvraag uit nieuwsgierigheid en in het kader van transparantie naar het onderzoek heb gedaan. Pieter Kuit gaf aan dat het niet verplicht is om deze lijst te verstrekken aan iedereen die de lijst opvraagt, hetgeen inderdaad geheel juist is. Om aan te geven dat ik niet klakkeloos een lijst van donateurs opvraag heb ik gemeld dat ik over een mr. titel beschik, en de opvraag heb gedaan om te onderzoeken of er politieke partijen tussen de donateurs zitten of personen die op de Fvd of de PVV stemmen. Een mr. titel vindt Pieter Kuit nietszeggend, ook 'in de bak zit er iemand al zijn hele leven vast die over een mr. titel beschikt', aldus Pieter Kuit.

Pieter Kuit was merkzaam boos, geagiteerd en zeer onvriendelijk tijdens het gesprek. Naar mijn mening onnodig in een informatief gesprek over de transparantie van het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' en de donateurs van dat onderzoek. Een lijst toesturen met de donateurs gaat Pieter Kuit niet doen. Hij geeft aan dat dit niet mag volgens de privacywetgeving. Daarbij stelt hij dat donateurs er niet op zitten te wachten dat hun namen worden verstrekt. Volgens hem wordt er niet door politieke partijen gedoneerd, zijn de donaties tot nog toe alleen afkomstig van particulieren, zitten tussen de donateurs geen bekende namen en gaat het om bedragen van vijf euro tot honderd euro. Omdat Pieter Kuit weigert om een lijst van donateurs te verstrekken is die stelling niet na te gaan, de transparantie m.b.t. de donateurs ontbreekt daarmee.

(geen) Wetenschappelijk onderzoek

Het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus'  van de commissie bestaat uit het horen van personen die hun verhaal willen doen bij de particuliere commissie. Deze personen worden op verzoek van de particuliere commissie uitgenodigd of kunnen zichzelf opgeven om uitgenodigd te worden door de commissie volgens Pieter Kuit. Het gaat niet om een wetenschappelijk onderzoek. Wel worden er ook personen gehoord die hun verhaal ondersteunen met wetenschappelijk onderzoek. Dit wetenschappelijke onderzoek was door vijf personen aan een peer- review onderworpen. Na het verhaal van deze personen wordt er door de particuliere commissie een conclusie getrokken. Als voorbeeld geeft Pieter Kuit aan dat er m.b.t. de betrouwbaarheid van PCR-testen twee juristen hun verhaal hebben gedaan. Deze twee juristen staven hun verhaal met wetenschappelijk onderzoek naar de PCR-testen. Het wetenschappelijke onderzoek, waarmee de twee juristen hun verhaal staven, is onderworpen geweest aan een peer-review. Dat betekent dat de conclusie die de commissie vormt gebaseerd wordt op het verhaal van twee juristen en vijf peer-reviewers, een totaal van zeven personen. Nadat ik hem daar op wijs, geeft hij aan dat dit inderdaad het geval is. Naar mijn mening is een conclusie m.b.t. de PCR-testen die moeten aantonen of iemand Corona heeft dan wel erg magertjes gezien de impact die Corona op het maatschappelijke leven heeft.  De verklaringen lijken niet onafhankelijk die mr. Jeroen Pols en mr. Michael Verstraete, respectievelijk de jurist en advocaat van Viruswaarheid (Willem Engel), hebben afgelegd bij de particuliere commissie die 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' doet.

Pieter Kuit stelt dat het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' transparant en onafhankelijk is, en dat de personen die zijn uitgenodigd voor- of tegenstanders kunnen zijn. Dat strookt niet helemaal met hetgeen op de website is vermeld. De slogan van de website 'Samen zetten wij ons in voor de vrijheid van ons en onze kinderen!' doet anders vermoeden. Ook doet het vreemd aan dat er eerst een gesprek wordt gevoerd met personen die zich aanmelden om hun verhaal te doen, en dat er pas daarna een planning voor de opname van hun verhaal plaatsvindt. Uit de conclusie die te raadplegen is op de website van de BPOC2020 blijkt een sterke mate van afkeer van het overheidsbeleid. Onder de conclusie van het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' worden gevolgen verbonden die niet (altijd) op feiten lijken te berusten, maar op een mening van de particuliere commissie.

Dominee en Pastor P. Kuit

Op de vraag wie mevrouw J. Kuit is, die samen met Pieter Kuit de initiatiefnemer is van de commissie, wordt door hem niet ingegaan. Ook niet op de vraag of dit zijn vrouw of misschien zijn dochter kan zijn. De zelfbenoemde commissie bestaat uit Pieter Kuit en mevrouw J. Kuit, aangevuld met drie andere leden. Pieter Kuit is tevens bestuurslid van de ANBB volgens de Kamer van Koophandel. Op de site van de ANBB is echter vermeld dat dit Pedro Kuit is. Wie is Pedro Kuit? Een dominee en pastor die samen met Jade Kuit uitvaarten en inzegeningen verzorgd. Het blijkt dat dominee ds. Pedro Kuit dezelfde persoon is als drs. Pieter Kuit. Het telefoonnummer waarmee Pieter Kuit mij belt is hetzelfde telefoonnummer dat vermeld staat op de website van ds Pedro Kuit. Nadat ik in het gesprek Pieter Kuit een aantal keer heb onderbroken verzocht Pieter Kuit om hem uit te laten spreken. Uiteraard mocht hij dat. Zelf mocht ik dat helaas niet nadat ik onderbroken werd door Pieter Kuit. Sterker nog midden in mijn zin werd door Pieter Kuit de verbinding verbroken. Voor commentaar op dit stuk was Pieter Kuit niet bereikbaar.

Het (tussen)rapport van het onderzoek is niet op de website te downloaden of te raadplegen. Het rapport van het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' is niet gratis verkrijgbaar, voor een bedrag van € 27,- kan het rapport worden besteld op de website van de BPOC2020. Voor € 50,- kan een gesigneerd rapport van het 'onderzoek naar de door de overheid getroffen maatregelen van het Coronavirus' worden besteld.

Onafhankelijk?

Van onafhankelijkheid van bepaalde commissieleden lijkt niets van waar. Uit een interview met de voorzitter Pieter Kuit van de BPOC2020, blijkt wel degelijk een vooraf ingenomen standpunt. Daarnaast blijkt deze heer tegelijkertijd met Willem Engel van Viruswaarheid in de ANBB te hebben gezeten. Een ander lid van de commissie, Jade Kuit, heeft samen met Pedro (Pieter) Kuit aangifte gedaan tegen de minister van Volksgezondheid. (J.) Jade Kuit blijkt de dochter van Pieter Kuit te zijn. Een derde lid van de commissie is Evert de Blok, ondernemer en 'bezorgd over de duur van de lockdown', die weer samen met huisarts Rob Elens de initiatiefnemer van de website Zelfzorg.nl is. Onafhankelijk? U mag het zelf beoordelen.

Update 15 april 2020: Op dit moment is de BPOC2020 bezig met het afnemen van politieverhoren. Agenten vertellen hun verhaal over de demonstraties en het daarbij gebruikte geweld. Agenten zouden gewetensbezwaren hebben en eigenlijk geen geweld willen toepassen op de mensen die protesteren tegen de Corona maatregelen. De politieverhoren worden anoniem afgenomen. De transcripties van die gesprekken worden voorgelezen door een stemauteur. De werkelijke opnames van de politieagenten liggen volgens BPOC2020 in een kluis bij een notaris. Verschillende personen hebben gevraagd om de naam van de notaris en of deze notaris een verklaring op ambtseed wil laten zijn. De naam van de notaris is tot nu toe niet bekend gemaakt, ook is er geen verklaring door een notaris afgegeven. De personen die daar op Twitter om vragen wordt door de BPOC2020 steevast geblokkeerd. 

 

Auteur:
mr. Alex van der Spoel

 

8 Reacties

 • Erik

  Geweldig werk, dat niet vaak genoeg gedeeld kan worden. Triest dat oplichters zoals de Kuitjes van dit soort crises misbruik maken om goedgelovige mensen geld af te troggelen.

 • John Doe

  Goedenavond,
  Zijn jullie ook klaar met alle maatregelen, waarvan de cijfers gebaseerd zijn op leugens ?

  De griep die in 2020 verdwenen is uit de grafieken. Geen oversterfte! PCR testen voor 90% niet betrouwbaar. Daar worden wel onze vrijheden mee afgepakt !
  En dan hebben we de mondkapjes plicht, dat voor meer gezondheids problemen zorgt en schijnveiligheid biedt.

  Het doordrukken van directe of indirecte vaccinatie, waar je vrijheden worden beperkt door te werken met een vaccinatie paspoort. Daar zijn wij op tegen!

  Wij bieden horeca ondernemers die open willen gaan bescherming tegen elke dreiging van dit wanbeleid.
  Strijdt voor het normaal dat wij kennen. Vraag ook medestrijders om te groeien en demonstraties in hun eigen woonplaats te organiseren. Want dat is de sleutel voor vrijheid.

  Het is nu of nooit. Geen tweede kans.
  Wij zijn Defend IJmuiden en doen mee
  met het gevecht voor vrijheid !!!

  VRIJHEID ♥️

 • alida de groot

  mooie commissie met goede oprechte mensen.. kan ik van u niet zeggen. Pieter maakt er geen geheim van Pieter en Pedro te heten.. de ene is een paspoortnaam en de andere gebruikt hij.. Mijn vader heeft ook 2 namen 1 officiële en de andere naam zo laat hij zich noemen.. niets mis mee. ik ken meee families die een andere voornaam gebruiken… kan zo 4 mensen noemen die liever anders genoemd worden…

 • Bart Rovers

  Het is juist wat Ekmimneglmiaen in zijn/haar reactie zegt, ik heb het tussenrapport ook geheel kosteloos en op goed vertrouwen vrij snel ontvangen. Binnenkort wordt het politierapport gepresenteerd. Wacht dat even af Alex van der Spoel. Ik weet niet of dat nu nog kan, maar de eerste verhoren waren als PDF te down loaden. Tegenstanders van dit beleid hebben massaal de uitnodigingen afgewezen. Dat is niet de schuld van Pieter Kuit, wellicht wel te wijten aan de lafheid van sommigen. Zonder deze commissie zou al deze informatie niet naar boven gekomen zijn. Ook flauw om zo ’n punt te maken over een naam, is dat de stok waarmee u wilt slaan mr. van de Spoel?

  • CiberJuristen

   Beste Bart,

   Ik heb even wat recensies van Bol.com onderstaand neergezet. Veel leesplezier met het lezen van het tussenrapport!
   Daarnaast nog even een linkje over de vermeende fraude met de titel van dhr. Pieter/Peter Kuit. Wellicht dat dit de reden is dat hij niet zijn echte naam gebruikt: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20211014_65804384?utm_source=google&utm_medium=organic

   Waardeloos
   moondust883 40-49 jaar Leeuwarden 22 augustus 2021
   Als een kliekje wappies een “boek” in elkaar flansen krijg je dit. Zonde van het papier.

   Op alle fronten de plank mis
   KasperZ79 40-49 jaar 26 augustus 2021
   Een boek vol misinformatie, dat op alle gebieden de plank volledig mis slaat. Voor kritische stukken over Corona kijk je beter ergens anders.

   Wat een onzin rapport
   Luxeflex 30-39 jaar Son en Breugel 12 augustus 2021
   Ik raad dit product aan
   brand goed weg in openhaard
   fictie
   matig taalgebruik
   twijfels bij interviews
   Veel dingen gaan niet goed in de wereld, dat klopt zeker. Sommige zaken moeten tevens goed onderzocht worden.
   BPOC is echter een samenraapsel van fictie en matige interviews (waarbij ik het idee heb dat een groot aantal geïnterviewden niet eens bestaan). Dit gecombineerd met matig taalgebruik en abjecte conclusies maakt 1 van de 5 sterren.

   Ongeloofwaardig
   Tim2837281 30-39 jaar Amsterdam 29 augustus 2021
   Ik raad dit product aan
   Verschrikkelijk ongeloofwaardig. Print is het papier niet waard.

   Wat een klinkklare nonsens
   berenddebruin 50-59 jaar alkmaar 10 augustus 2021
   onzin!

   Verzameling interviews met complotdenkers en virusontkenners
   Lianne026 50-59 jaar Arnhem 12 augustus 2021
   niet objectief
   vooringenomen
   Met de schijn een objectieve parlementaire commissie te zijn wordt hier het Nederlands coronabeleid neergesabeld. Geïnterviewd worden ontkenners en complotdenkers, die stuk voor stuk tegen het beleid zijn. Waardeloos boek.

   Verzameling interviews met complotdenkers en virusontkenners
   Lianne026 50-59 jaar Arnhem 12 augustus 2021
   niet objectief
   vooringenomen
   Met de schijn een objectieve parlementaire commissie te zijn wordt hier het Nederlands coronabeleid neergesabeld. Geïnterviewd worden ontkenners en complotdenkers, die stuk voor stuk tegen het beleid zijn. Waardeloos boek.

   Nog een boek vol onzin!
   Twingo77 40-49 jaar Zaamslag 28 augustus 2021
   Begin er niet aan. Je krijgt een hoop onzin te lezen.

   Leugenachtig
   Klaske12345678 Tot 14 jaar den haag 27 augustus 2021
   geen
   leugenachtig
   geschreven door geldduivels
   complotdenkers
   Toon alle punten
   Echt niet kopen. Allemaal nep vanuit nepstichtingen en een boek vol nepinfo, dat volledig de plank volledig mis slaat. Waarheden ga je hier niet in vinden.

   Onzin in een imitatiecommissiejasje.
   Hugomikosch63 50-59 jaar Wilsele, België 11 oktober 2021
   Ik raad dit product aan
   Je moet wel heel naïef zijn om geloof te hechten aan wat in dit schertsboek met veel poeha wordt beweerd. Eerst dacht ik nog een parodie in handen te hebben maar gaandeweg werd duidelijk dat het bewust allerlei nonsens verspreidt waarbij er geen mogelijkheid is tot verificatie.

   Pure oplichting
   EngelWillem 40-49 jaar Arnhem 27 september 2021
   fantasie
   leugens
   oplichting
   De BPOC is pure oplichting. Dit is life action role play en niks meer dan een verdienmodel van vader en dichter Kuit. Trap er niet in.

   Prullenbak
   Anita757 40-49 jaar Amsterdam 3 december 2021
   Onoverzichtelijk
   Van a tot z verzonnen
   Het is dat er minstens 1 ster moet worden gegeven…. Als je van fictie houdt dan kan ik dit boek aanraden, alles wat er in staat is verzonnen door de schrijvers.

   Nah, nee…
   mantamiep 30-39 jaar rotterdam 8 december 2021
   kan goed in de kattenbakk
   Bevat enkel larie
   “Dit boek bevat mogelijke onvolledige en/of misleidende informatie.” is nogal een understatement. Boek vol hersenspinsels met enkel het doel om geld binnen te harken.

 • Fred

  Kun u ook laten weten wie dit financiert? Ik bedoel de grote bedragen ( niet de tikkies).
  Zijn er bedrijven?
  Prive personen?
  Is dit vrijwillig of betaald?

 • Ekmimneglmiaen

  Correctie:

  Het tussenrapport was wel degelijk ook gratis te bestellen voor mensen met een laag inkomen. Ik ben zo’n persoon en ik heb dat alleen maar hoeven aangeven. De BPOC heeft me niet om bewijsstukken o.i.d. gevraagd, maar heeft echt heel snel en gratis een mooi ingebonden tussenrapport toegestuurd.

 • Reactie achterlaten?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *