Werknemers & werkgevers; arbeidsrecht

Arbeidsrechtelijke geschillen kunnen ingrijpend zijn

U bent al meerdere jaren werkzaam bij uw werkgever met een contract voor onbepaalde tijd. Als u zich een keer ziek meldt, wordt uw ziekmelding door uw werkgever in twijfel getrokken en hij zegt u onmiddellijk op het werk te verschijnen. U zegt hierop dat u niet in staat bent te werken en blijft nog een paar dagen thuis; vervolgens ontslaat uw werkgever u op staande voet. Mag dit zomaar in het arbeidsrecht? En wat nu?

Regels volgen van het arbeidsrecht

Of u bent een werkgever en bent niet tevreden over het functioneren van een van uw werknemers. U heeft hem dat al laten weten tijdens een functioneringsgesprek, maar er is geen verbetering. U wilt weten of u de werknemer kunt ontslaan en op welke passende manier overeenkomstig het arbeidsrecht.

Voor beide voorbeelden zijn er wettelijke regels van het arbeidsrecht waaraan werknemer en werkgever zich moeten houden. Bovendien zijn er in de jurisprudentie van de Hoge Raad vele uitspraken te vinden waarin bepaalde richtlijnen gegeven worden hoe om te gaan met een ontslag; in welke situaties in het arbeidsrecht er wel een ontslag mogelijk is en in welke situaties niet.

Vragen over het arbeidsrecht

In beide gevallen kunt u met uw probleem of vragen over het arbeidsrecht bij Ciber Juristen terecht; u kunt al uw informatie over het ontslagbesluit of vraagstellingen voorleggen aan onze arbeidsrechtjuristen via ons contactformulier. Wij zullen dan in een eerste check beoordelen hoe groot de kans is op de haalbaarheid aan de hand van de feiten en de bewijzen. Wij willen net als u het geschil in het arbeidsrecht tot een goed einde brengen en houden net als u niet van verrassingen. Zo is het voor u net zo duidelijk als voor ons wat de eventuele uitkomst van een arbeidsrechtelijk geschil kan zijn.

Natuurlijk kunt ook u bij Ciber Juristen terecht met alle andere vragen over het arbeidsrecht met betrekking tot ontslag en ontslagbescherming.

Oplossingen in het arbeidsrecht

Onze arbeidsrechtjuristen proberen altijd om eerst met de werkgever of werknemer tot een oplossing te komen, dit bespaart u een hoop kosten. Ook is het voor de werkgever of werknemer aangenamer om er er in het minnelijke traject uit te kunnen komen. Uiteraard kunnen wij voor u procederen bij de rechtbank, dit kost echter geld en wij begrijpen dat u er liever voor kiest om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Neem vandaag nog contact met ons op door direct uw arbeidsrechtelijke geschil met uw werkgever of werknemer aan ons te melden via ons contactformulier of email ons info@ciberjuristen.nl

Recht op bescherming in het arbeidsrecht

Arbeidsrecht, arbeidsrechtelijk, arbeid en recht, arbeidsrecht wegmasseren, arbeidsrecht ontslag, arbeidsrecht werkgever, arbeidsrecht zekerheid, arbeidsrecht rechter, arbeidsrecht geschillen, arbeidsrecht mediation

Neem direct contact met ons op voor:

  • Loondoorbetaling.
  • Ziekte & medische redenen.
  • Concurrentiebeding.
  • Arbeidsovereenkomsten.
  • Stageovereenkomsten.
  • Ontslag aanvechten.
  • Bezwaar indienen bij de werkgever.
  • Adviesprocedures.