[CP_CALCULATED_FIELDS id="25"]

[print-me target="#panel-1584-0-0-0" title="Print deze berekening"]

Transitievergoeding 50+ berekenen.

Er gelden andere regels voor deze groep, maar welke regels zijn dit? En wat zijn de verschillen met de "normale transitievergoeding?

Hoofdregels

U moet 50 jaar of ouder zijn en u moet minimaal 10 jaar bij dezelfde werkgever hebben gewerkt voordat u in aanmerking komt voor deze regeling.

Het grote verschil met de "normale" transitievergoeding is dat u over de jaren vanaf uw 50e levensjaar een half maandsalaris per gewerkt vol half jaar krijgt. Bij de ''normale'' transitievergoeding is dit maximaal een kwart van een maandsalaris per gewerkt vol half jaar. Wilt u hier meer over weten?

Maximale hoogte transitievergoeding

Bij de transitievergoeding voor personen van 50 jaar en ouder geldt dat er ook een maximum aan de hoogte van de transitievergoeding is verbonden. De hoogte van de transitievergoeding is maximaal € 77.000,00. Dit is dezelfde regel als bij de "normale" transitievergoeding.

Uitleg rekentool transitievergoeding

De transitievergoeding is, voor personen die 50 jaar of ouder zijn, opgebouwd in drie etappes; de eerste 10 gewerkte jaren, de gewerkte jaren die daarna volgen, en tot slot de gewerkte jaren vanaf het moment dat u 50 jaar bent geworden. U vindt deze stappen terug in de rekentool. 

Wilt u meer weten over de hoogte van uw transitievergoeding of bent u het niet eens met de vastgestelde hoogte van de transitievergoeding door uw werkgever? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.