[CP_CALCULATED_FIELDS id="20"]

[print-me target="#panel-1573-0-0-0" title="Print deze berekening"]

Transitievergoeding berekenen of controleren

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is ook de vergoeding bij ontslag veranderd. De kantonrechtersformule is overgegaan in een transitievergoeding, lees meer hierover.

U kunt bij ons de hoogte van de transitievergoeding berekenen, of de berekening van de werkgever controleren. Bent u 50 jaar of ouder en heeft u tenminste 10 jaar gewerkt bij dezelfde werkgever? Bereken dan hier uw transitievergoeding.

Voorwaarden voor de transitievergoeding

Er geldt een maximum ter hoogte van € 77.000,- voor de transitievergoeding. Daarnaast moet u minimaal 2 jaar hebben gewerkt voordat u in aanmerking komt voor een transitievergoeding. De transitievergoeding wordt berekend over elk gewerkte volle half jaar.

Bepaalde tijd of uitzendbureau

Heeft u eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gehad die daarna is overgegaan in een vast dienstverband? Of heeft u eerst via het uitzendbureau gewerkt dat daarna is overgegaan in een vast dienstverband? Dan tellen deze jaren ook mee voor de transitievergoeding.

Hogere transitievergoeding

Onder bepaalde omstandigheden kunt u een hogere transitievergoeding krijgen, er moet zich dan in uw specifieke situatie iets bijzonders hebben voorgedaan dat de werkgever te verwijten valt. Wilt u hierover meer weten? Lees dan verder.

Heeft u vragen over de ontslagvergoeding of bent u het niet eens met het aangezegde ontslag? U kunt dan altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.