Incassobureau inschakelen, een noodzaak

Een incassobureau inschakelen betekent vrijwel altijd verlies van een klant of relatie. Bij Ciber Juristen heeft u de keuze op welke wijze uw debiteur wordt aangeschreven door ons incassobureau; gentle of dwingend. Wanneer wordt het tijd om een incassobureau in te schakelen?

Een incassobureau inschakelen; niet te snel

Voordat u een incassobureau kunt inschakelen dient u (meestal) eerst uw klant in gebreke te stellen. U stelt uw klant in gebreke door een herinnering te sturen waarbij u vermeldt dat u betaling wenst binnen 14 dagen, hier vermeldt u de hoogte van de incassokosten in. U kunt hier de hoogte van de incassokosten berekenen. Daarna kunt u een incassobureau inschakelen. Bij Ciber Juristen is ook een incassobureau aanwezig. Het voordeel daarvan is dat er juridische kennis én kennis van het incasseren van vorderingen onder één dak aanwezig is.

Op tijd een incassobureau inschakelen; niet te laat

Hoe eerder u besluit om een incassobureau in te schakelen, hoe groter de kans op resultaat. Vorderingen verjaren na een aantal jaar, ook voor de vorderingen waarbij u niet meer op betaling rekent kunt u bij ons incassobureau terecht. 

Kosten bij het inschakelen van een incassobureau

Wij werken op basis van no cure, no pay tijdens het incassotraject. U betaalt dus in het incassotraject niets voor het incasseren van de openstaande vordering. Bij het inschakelen van een incassobureau verhaalt het incassobureau de kosten op de wanbetaler. De maximale hoogte van de kosten die in rekening mogen worden gebracht zijn 15 % van de openstaande factuur. Het is belangrijk dat u in de herinneringsbrief vermeldt dat de openstaande som wordt vermeerderd met deze kosten die u eenvoudig berekent met onze incassokostencalculator.

Gerechtelijke procedure; na het inschakelen van een incassobureau

Als uw debiteur niet betaalt na het inschakelen van ons incassobureau dan volgt de gerechtelijke procedure. Uw klant of relatie heeft ervoor gekozen om niet te voldoen in het incassotraject. Wij sturen eerst nog als incassobureau zijnde een conceptdagvaarding. Uw debiteur kan dan alsnog aan ons incassobureau voldoen, daarna worden de kosten voor uw debiteur hoger. Deze kosten verhalen wij uiteraard op uw debiteur.

Mag een incassobureau wel een conceptdagvaarding versturen?

Een incassobureau mag gewoon een conceptdagvaarding versturen. Een verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is dat de deurwaarder de daadwerkelijke dagvaarding mag uitbrengen; een incassobureau mag dat niet. Daarom schakelen wij onze deurwaarder in voor het uitbrengen van de definitieve dagvaarding.

Neem vandaag nog contact met ons op voor het inschakelen van een incassobureau.

rechtvaardig incasseren

Een incassobureau inschakelen? Contact om een incassobureau in te schakelen. No cure, no pay incassobureau inschakelen. Gratis incassobureau inschakelen voor snelle betaling.

 • Gegarandeerd gratis incassotraject.
 • Geen kosten bij het indienen.
 • Geen kosten bij het terugtrekken.
  Ciber Juristen voor:

 • Gratis incassobureau.
 • Gratis incasso’s indienen.
 • Dagvaardingen opstellen.
 • Vorderingen aanbrengen bij de rechtbank.
 • Procederen bij de rechtbank.
 • Beslag laten leggen.