Incassobureau inschakelen?

Hoe gaan wij te werk voor u tijdens het incassotraject?

Tijdens het incassotraject bent u ons niets verschuldigd. Wij incasseren gratis uw openstaande facturen. Geldvorderingen tot vijf jaar terug kunnen wij nog steeds moeiteloos, en gratis, voor u incasseren. U kunt ook uw “vergeten” vorderingen aan ons uit handen geven.

Uiteraard kunt u ook met uw huidige onbetaald gebleven facturen bij ons terecht. Indien u een goede relatie heeft met uw terugkerende cliënt of klant dan zullen wij uiteraard rekening houden met de goede relatie. U kunt dit bij ons aangeven; wij stellen onze aanmaningen af op uw wensen. In tegenstelling tot incassobureaus zijn wij geen fabriek die standaard incassobrieven uitprint maar leveren maatwerk. Wij houden u daarnaast persoonlijk op de hoogte van de handelingen die wij voor u verrichten.

Waarom kost u dit niets?

Wij kunnen gratis incasso aanbieden omdat wij de incassokosten verhalen op de wanbetaler. Er bestaat een wettelijke verplichting voor de wanbetaler om incassokosten te betalen. U hoeft deze kosten ook niet vooraf aan ons te betalen. U kunt uw onbetaald gebleven facturen aan ons toesturen per email, per post of zelf via WhatsApp. Nadat wij uw onbetaalde facturen hebben ontvangen zetten wij direct het proces in werking.

Mocht u tijdens het proces toch afzien van het incasseren van uw onbetaalde factuur dan betaalt u nog steeds niets. U hoeft zelfs geen administratiekosten of de kosten van de verrichte handelingen te betalen. Ons uitgangspunt is dat een onbetaalde factuur u niets extra's mag kosten.

Mocht de betaling uitblijven na de incassoprocedure?

Het kan voorkomen dat een factuur tijdens de incassoprocedure niet wordt betaald. Wij stellen dan in overleg met u het gerechtelijke traject in werking. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Wij stellen de dagvaarding op en laten deze door onze deurwaarder uitbrengen bij uw wanbetaler. Als de factuur na deze handeling nog steeds niet wordt betaald dan brengen wij de zaak voor u aan bij de rechtbank.

Aan deze procedure zijn wel kosten verbonden. U betaalt alleen de kosten voor het uitbrengen van de dagvaarding en de griffiekosten van de rechtbank. Wij kunnen u vooraf exact aangeven wat het u kost. Wij zetten deze gerechtelijke procedure alleen met uw goedkeuring in werking. De slagingskans is zeer hoog en de kosten worden bij toewijzing door de rechter, ook op de wanbetaler verhaald.

Beslaglegging

Na de gerechtelijk procedure zullen wij overgaan tot het leggen van beslag op de financiële middelen van de wanbetaler. Tijdens de incassoprocedure hebben wij de wanbetaler uiteraard verschillende malen op deze consequenties gewezen. Ook brengen wij eerst ter waarschuwing een conceptdagvaarding uit met de vermelding van de bijkomende kosten tijdens en na de gerechtelijke procedure. Wij willen voorkomen dat een onbetaalde factuur leidt tot hogere kosten die voorkomen hadden kunnen worden. Mocht ondanks deze voorzorgsmaatregelen alsnog niet betaald worden? Dan kunnen wij beslag laten leggen op de tegoeden van de wanbetaler.

Reactie achterlaten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *