Wat is het LBGIB?
Het LBGIB is een landelijk incassobureau dat bedrijven, consumenten en particulieren helpt die onbetaalde vorderingen hebben om deze op snelle en zeer vakkundige wijze te incasseren.

Bij het LBGIB kunt u binnen drie minuten een vordering indienen, deze worden dan vaak nog dezelfde dag verstuurd aan de debiteur. Een groot verschil met andere incassobureaus is dat het LBGIB de vordering eerst controleert, en geheel in overeenstemming met de wetgeving wordt er eerst nog kosteloos een herinneringsbrief (de veertien dagen brief) verstuurd aan de debiteur indien dat noodzakelijk is. Een tweede verschil met andere incassobureaus is dat het LBGIB niet stopt met incasseren na het versturen van enkele incassobrieven. Het LBGIB onderscheidt zich van andere incassobureaus door de vordering desgewenst via het gerechtelijke traject te incasseren. Hiervoor stelt de jurist van het LBGIB vaak eerst nog kosteloos een concept-dagvaarding op zodat de debiteur ook weet dat de incassoprocedure niet stopt na het versturen van enkele incassobrieven maar dat er een gerechtelijke procedure volgt. De ervaring van het LBGIB is dat door het versturen van deze concept-dagvaarding debiteurs vaak alsnog willen betalen of een betalingsregeling willen afspreken.

Het incasseren door het LBGIB levert daardoor een geheel andere ervaring op dan met gewone incassobureaus, zeker omdat het gehele incassoproces tot aan de gerechtelijke procedure geheel kosteloos is voor de opdrachtgever. De kosten worden in die procedure verhaald op de debiteur. Dit noemt men ook wel Incasso No Cure No Pay.

Het LBGIB haalt zeer goede resultaten; 95% van de vorderingen worden door de debiteur voldaan, het resterende gedeelte volgt vaak in de gerechtelijke procedure.

Op de website van het LBGIB kunt u kosteloos een factuur maken, incassokosten berekenen en de wettelijke rente berekenen. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat het LBGIB u te bieden heeft? Neem dan een kijkje op de website van het LBGIB waar u op basis van No Cure No Pay uw vordering kosteloos kunt indienen.