Ontbinden overeenkomst

Wat kan ik doen als er niet wordt geleverd?

Het zou kunnen voorkomen dat u een opdracht heeft gegeven aan een verkoper of handelaar en deze maakt zich er makkelijk vanaf door er een rommeltje van te maken. Of nog erger, hij levert maar half werk want hij maakt de klus niet af. Hetzelfde geldt voor een bestelling die maar niet wordt geleverd, u wordt met andere woorden aan het lijntje gehouden. Wat kan er in zulke gevallen ondernomen worden?

Mag ik zeggen dat hij niet meer hoeft te leveren?

In het geval dat er reeds een aanbetaling is gedaan, maar de wederpartij voltooid de opdracht (aankoop of dienst) niet volledig dan kan de overeenkomst niet direct ontbonden worden. U dient eerst een brief te zenden waarbij u een redelijke termijn stelt (bijvoorbeeld twee weken) waarbinnen de wederpartij de opdracht dient af te ronden. Pas na deze 2 weken kan de overeenkomst worden ontbonden. Het doel van het ontbinden van de overeenkomst is dat het resterende bedrag niet voldaan hoeft te worden, bovendien dient de wederpartij het reeds betaalde bedrag terug te storten. U kunt er ook voor kiezen om uw verdere betaling op te schorten. Er bestaat ook nog de mogelijkheid tot gedeeltelijke ontbinding.

  • Een voorbeeld: 
    Een dame geeft aan een aannemer de opdracht om haar huis te laten verbouwen. De bedoeling was dat er een schitterende badkamer zou worden gebouwd. Na een paar weken rommelen van de aannemer komt deze opeens helemaal niet meer opdagen. Niet alleen de badkamer is een halve mislukking geworden, ook de half gesloopte keuken is niet om aan te zien. Woest briest ze door de telefoon dat hij helemaal niet meer terug hoeft te komen. Ze verwacht daarnaast dat hij direct overgaat tot terugbetaling van het bedrag wat ze reeds heeft aanbetaald.

Kan dat nu wel? Was dat de juiste eerste stap? Heeft ze niet een stapje overgeslagen?

Wij adviseren u graag over de stappen die u dient te nemen, en op welk moment. Wij kunnen de gehele procedure voor u uit handen nemen. Wij stellen de aanmaningen op en nemen ook de vervolgprocedure over. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om uw geschil aan ons voor te leggen.

Reactie achterlaten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *