Print deze berekening

Transitievergoeding berekenen of controleren

Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is ook de vergoeding bij ontslag veranderd. De kantonrechtersformule is overgegaan in een transitievergoeding, lees meer hierover.

U kunt bij ons de hoogte van de transitievergoeding berekenen, of de berekening van de werkgever controleren. Bent u 50 jaar of ouder en heeft u tenminste 10 jaar gewerkt bij dezelfde werkgever? Bereken dan hier uw transitievergoeding.

Voorwaarden voor de transitievergoeding

Er geldt een maximum ter hoogte van € 77.000,- voor de transitievergoeding. Daarnaast moet u minimaal 2 jaar hebben gewerkt voordat u in aanmerking komt voor een transitievergoeding. De transitievergoeding wordt berekend over elk gewerkte volle half jaar.

Bepaalde tijd of uitzendbureau

Heeft u eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gehad die daarna is overgegaan in een vast dienstverband? Of heeft u eerst via het uitzendbureau gewerkt dat daarna is overgegaan in een vast dienstverband? Dan tellen deze jaren ook mee voor de transitievergoeding.

Hogere transitievergoeding

Onder bepaalde omstandigheden kunt u een hogere transitievergoeding krijgen, er moet zich dan in uw specifieke situatie iets bijzonders hebben voorgedaan dat de werkgever te verwijten valt. Wilt u hierover meer weten? Lees dan verder.

Heeft u vragen over de ontslagvergoeding of bent u het niet eens met het aangezegde ontslag? U kunt dan altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.